• darkblurbg
    Marcia Janet - Disco 4 Steps on the Floor
  • darkblurbg
    Ik voel exact de energie aan! Draai wat de gasten willen.
  • darkblurbg
    Peter Schurman - That's Me!

Kijk met de DJ mee. Zo krijg je een geslaagd (bruiloft) feest.

Gepubliceerd op: 13-05-2019

Is dit echt een ideale avond? Zo ziet de DJ het. Kijk je mee? Misschien kan je wat inspiratie opdoen of met de tips voorkomen dat het feest niet gaat zoals je verwacht had. Lees snel verder.-  VOORBEELD VAN EEN FEESTAVOND -

 

Hoe verloopt nou eigenlijk een leuke bruiloft (feest) avond? Via een globale schets probeer ik duidelijk te maken hoe het verloop van een gemiddelde avond eruit ziet.

 

Overigens is niet alles standaard want de locatie, de sfeer en de gasten zijn altijd weer anders. Het is echt een combinatie van meer factoren.

-  INLOOP -

 

De gasten komen binnen en komen weer tot zichzelf. Het volume staat niet te hard, er draaien smooth en fijne herkenbare (vaak radio) plaatjes. Niet echt dansbaar maar meer chill en relaxed.

-  START -

 

We beginnen om 20:30 met de openingsdans. Het volume gaat omhoog. Daarvoor heeft de DJ al kennis gemaakt met de gasten en verschillende soorten muziek gedraaid. Hij leest de gasten. Kijkt naar de voetjes of ze al meebewegen!

 

Na de openingsdans gaan we rustig opbouwen met dansbare platen. Bekijk ook de laatste tip hieronder. Het is ook heel gaaf om op een originele manier het feest af te sluiten.

-  2 UUR EN VELE DRANKJES VERDER -

 

Om 21.45u moet het al een echt feestje zijn, dat wil zeggen dat de dansvloer gevuld is. Lukt dat niet dan wordt het hard werken om de mensen toch op de dansvloer te krijgen.

 

Wat ook wel eens voorkomt dat bepaalde groepen mensen eerst afstand houden met een drankje om dan ineens om 23:00 uur met z’n allen de dansvloer te bestormen.
-  NIET DANSEN BESTAAT NIET -

 

Ik heb nog nooit meegemaakt dat er niet gedanst werd. Mocht dit ooit gebeuren dan weet ik dat het niet aan mij kan liggen. Meer dan 47 feestjes per jaar aan ervaring.

-  TOP FEEST-BRUILOFT DJ -

 

Een DJ die tot het einde meer dan 20 mensen aan het dansen houdt is een top DJ. Het is moeilijker om een klein clubje mensen continu aan het dansen te houden dan een grote groep een half uurtje.

-  HOOGTEPUNT -

 

Het hoogtepunt van de avond kan op 23:30 liggen maar ook rond 00:30 uur afhankelijk van de afspraak die gemaakt is. Het kan voorkomen dat sommige genodigden eerder vertrekken door verplichtingen (oppas, de volgende dag werken, vakantie etc.) Hier heb je als DJ geen grip op.

 

Wel kan de DJ besluiten om tegen het einde nog een groepsfoto te laten maken vanuit de DJ booth om op die manier de aandacht te trekken en de mensen wat langer vast te houden.

 

Een feest moet op het hoogtepunt stoppen. Duur het feest tot 01:30 uur maar om 0:30 uur zie je de gasten al vertrekken, dan kan het een wijs besluit zijn om een half uur eerder te stoppen. Het is natuurlijk veel leuker om met 20 man de laatste dans te delen.

-  LAATSTE PLAATJE -

 

O ja , de laatste plaat heb je daar al aan gedacht. Je kan héél origineel afsluiten. Dat blijft echt hangen en is super leuk. Achteraf horen wij daar hele positieve geluiden over.

 

Natuurlijk helpen we je bij het kiezen van een passende originele slotplaat voor een spetterend feest.

-  CONCREET -

 

De Feest of bruiloft DJ past zijn muziek aan. Hij leest en bekijkt het soort mensen, scant de gasten en voelt de energie van de dansvloer aan. Daar genieten wij van.

 

Natuurlijk is ieder feest uniek. Een haringparty zal anders verlopen dan een huwelijks feest. De vele mooie locaties en de verschillende mensen maken het samen met de muziek verschillend.


Ben je benieuwd hoe jou feest eruit zal komen te zien? Graag bespreken wij dit met je. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Dit artikel is geschreven door Peter Schurman. Peter is oprichter en eigenaar van www.lastminutedjboeken.nl