• darkblurbg
    Marcia Janet - Disco 4 Steps on the Floor
  • darkblurbg
    Ik voel exact de energie aan! Draai wat de gasten willen.
  • darkblurbg
    Peter Schurman - That's Me!

Meest voorkomende fouten bij een lege dansvloer.

Gepubliceerd op: 13-05-2019

Waarom willen de mensen soms niet dansen? Zo krijg je het wel voor elkaar. Bekijk de meest gemaakte fouten.

Meest voorkomende fouten bij een lege dansvloer.

 

 

- VERSTOPT -

 

Zet de DJ centraal tussen het publiek, dus niet in een hoekje achteraf. Hij moet benaderbaar zijn en is onderdeel van het feest. 

 

 

- 2 DANSVLOEREN? -

 

Creëer geen 2 zalen of verschillende ruimtes. Natuurlijk is het leuk om te kletsen, vooral als je elkaar lang niet gezien hebt. Het is de deskundigheid van de DJ om het feest op te bouwen in energie en geluidsvolume. Hij “leest” de gasten en zal rekening houden met wensen van iedereen. De DJ zal in moeten spelen op alle factoren tijdens het feest.- ROKEN -

 

Te gezellige rookruimtes zijn killing. Even een adempauze en een sigaretje moet natuurlijk kunnen, maar het is geen hangplek van de avond. Tip! Bespreek dit met de uitbater, wellicht kan hij het minder "leuk" maken.
- MOOI WEER? -

 

Dj’s  zeggen wel eens: Dames bloot, dansvloer dood en dat is wel wat er kan gebeuren. Bespreek dit met de uitbater. Vraag of het terras kan sluiten op een bepaalde tijd. TIP! Maak juist gebruik van het lekkere weer en vraag of het feest buiten voortgezet mag worden. Vaak is dit niet vanzelfsprekend ivm het geluid of de opstelling van de DJ.

 

 

- SNACK = EINDE -

 

Een late-night snack is een absolute killer voor de DJ en de dansvloer. De energie zakt terug naar bijna nul en het komt nooit meer goed. Overigens, het is wel lekker om een borrelhapje of iets dergelijks te serveren. Je ziet steeds vaker dat er na het feest een Foodtruck buiten klaar staat om de gasten te verwennen met een originele snack.
-  KLETSEN OF DANSEN -

 

Wie zijn de gasten? Nodig je jeugdvrienden, familie of kennissen uit/. Zijn  het losse clubjes van de hockey vereniging of misschien wel oud studenten. Genodigden die elkaar héél  lang niet gezien hebben willen vaak veel bijpraten, een dansje komt dan wat later op gang is onze ervaring. Denk er hier goed over na als je de DJ wilt boeken of huren.

 

 

- EN OMA DAN? -

 

Zitten of staan? De meest gestelde vraag! Natuurlijk wil oma of andere gasten kunnen zitten, althans dat denken we vaak. Misschien wil Oma ook wel een dansje doen. Te veel zitplaatsen is niet handig als je verwacht dat er veel gedanst gaat worden. Misschien zijn sta tafels (je hebt hele gave tegenwoordig) een optie.

 

 

- START OPENINGSDANS -

 

Neem zelf het initiatief voor een openingsdans op je bruiloft. Dat is leuk, origineel en helemaal niet spannend. Over het algemeen zullen mensen aanhaken en het is een duidelijke start van de (dansavond).

 

 

- TOESPRAAK OF STUKJE -

 

Stukje(s) tussendoor ? Leuk! Dit breekt de avond. Het zijn vaak emotionele en creatieve creaties en de DJ kan hier prima op inspelen door opnieuw energie op te bouwen met zijn platen keuze. 

 

 

- VEEL LICHT IS NIET DANSEN -

 

Zet nooit een foto shoot pal naast de DJ booth, een overbelichte dansvloer is een lege dansvloer. Bespreek ook met de (Bruiloft) DJ wat je verwachtingen zijn van de lichtshow.

 

 

- LAAT HET LOS -

 

Wees flexibel met je muziekkeuze. Natuurlijk heeft iedereen ene smaak en gevoel bij bepaalde platen. Bespreek dit goed met de DJ. Laat de DJ het werk doen hij weet wat de mensen willen. Meestal na 5 liedjes is het wel duidelijk waar mensen op reageren. Dit als het “lezen” van de dansvloer en het inspelen hierop. Wij snappen natuurlijk dat jouw favoriete muziek zeker langs moet komen die avond. Het kan een enkele keer gebeuren dat de vooraf afgesproken muziek niet aanslaat en dat de verwachting wel is dat er lekker gedanst moet worden. Hoe ga je hier mee om als als je de (Bruiloft) DJ geboekt hebt. TIP! Bespreek dit altijd even van te voren.

 

 

Er komt veel bij kijken kan je wel merken. Bekijk ook de overige TIPS op de website. Het is heel verstandig om niets aan het toeval over te laten, een goed Feest/ bruiloft DJ zal al zijn jaren lange ervaringen toepassen voor een geslaagd feest voor iedereen met een bomvolle dansvloer.

 

Wil je meer TIPS of inspiratie? Check dan even de overige TIPS op de website.

 

Geschreven door Peter Schurman - Eigenaar lastminutedjboeken.nl